Galleries

Back to: Galleries // 2018 Spark:Space // Hangzhou Dongying Shidai Cinema

<< Previous Entry    Next Entry >>

Hangzhou Dongying Shidai Cinema

Winner - Silver

Competition: Spark:Space
Designer: Ajax Law - DESIGN DIRECTOR
Design Type: CINEMA
Company / Organization / School: One Plus Partnership Ltd
Website: http://WWW.ONEPLUSPARTNERSHIP.COM
Team Members: Ajax Law & Virginia Lung

In the old times, movies were being produced frame by frame with film rolls. Number of film rolls were combined in one second to form consecutive images. Designers use still images of frame produced by film rolls as the concept of this cinema. Cuboids in different lengths are scattered in the space to showcase the film rolls of classical movies over the years. Once entered the lobby, a lot of cuboids arranged in different manners came to the eyes of the audiences. They are pointing towards different angles, and are stacked up to become the facilities. These cuboids are just like framed images running towards the audiences, creating a strong visual effect with the speed. The cinema has adopted blue and brown as the main color scheme with different shades of blue cuboids wrapped with brown edge. This unusual combination enables the cuboids to be more prominent, as well as strengthening the 3D effect. The ends of the cuboids are installed with small televisions to play clips and cinema-related images, representing the linkage of individual images and clips. Designers specially use brown marble floor in which the irregular stripe pattern intersects with the cuboids to subtly highlight the brown adornments.