2019 Galleries

The Spark Gallery pages are one of our most popular design destinations, with thousands of visitors each year. Check out some of the latest Spark entries, in the galleries below.

Galleries // 2018 Spark:Space // Mutualism

Mutualism

Finalist

Competition: Spark:Space
Designer: Cheng-Hsuan Huang
Design Type:
Company / Organization / School: T.M Design Studio
Website: https://www.facebook.com/T.M.design.studio.center

To expand the public zone, we remove the wall between kitchen and study therefore beneficial to the clients to go to each space. At the same time, enough natural light introduces the dusky kitchen by the large window of the living room and study. The division of the ground material separate the different spatial functions in the public zone split into two, one is the light color tile which used for entrance extends to the private zone, another one is the dark color solid wood floor from living room to study. Finally, the designer uses the glass partition to separate study from other spaces so that the clients have an undisturbed space. This building has the excellent natural light condition, therefore, the designer just removes the wall between kitchen and study to natural light penetrate into each corner of the space. Use the physical and virtual material to interleaving, redefine the boundaries of each space. Using the colorless go with a little light-color wood veneer, the large white wall and white painted cabinet are matched with the gentle wood grain, giving the space a simple and clean visual experience.