2018 Galleries

The Spark Gallery pages are one of our most popular design destinations, with thousands of visitors each year. Check out some of the latest Spark entries, in the galleries below.

Galleries // 2018 Spark:Space // Zhongnan Mansion Club House

Zhongnan Mansion Club House

Finalist

Competition: Spark:Space
Designer: Kris Lin
Design Type:
Company / Organization / School: Kris Lin International Design

The expression of screen Go back to the rear, and there will be a glass box in front of you. We make a clever combination of the stairwell and the screen, and the curved screen is surrounded by a ten-meter-high waterfall of main lights. The combination of stair and main lamp The steel structure of the staircase is attached to the same steel structure screen, and the screen as the structural support. Therefore, the screen in addition to its own artwork, the support for the stair also plays a major role. In this way, designers combine the main lamp, stairway, stairway and screen, as if a sophisticated piece of art is placed in a transparent glass case. Water elements and space layout in the lobby The rear courtyard is a sunken water courtyard. In the process of design, the designer hopes that the waterscape can show the mirror-like effect. The surface of the pool is flat and connected with the surrounding landscape without boundary. In the courtyard, the designer designed a stairway, in the middle of the stairs a sunken sofa corresponds to the center of the patio. The sofa is surrounded by a landscape surrounded by the surrounding landscape, and the perfect environment to look around. At the same time, the location of the center also gives a quiet environment for the sofa area, making it an immersive experience zone. At the end of the whole axis there is a grating background wall, which we combine with the waterscape, and the waterscape also connects the grille. On the vision, the grille extends from the underground water landscape, as a virtual partition between the tea room and the atrium, forming a space for the outdoor pavilion on the first floor to cover the rain. In the whole design, landscape architecture and indoor interconnection, make the indoor and outdoor space become an integrated design.